Hoe werkt betonbewapening?

Gewapend beton is een combinatie van beton en wapeningsstaal. Wapening bestaat uit stalen staven die de trekkrachten opnemen, terwijl het beton drukkrachten opneemt. Zo wordt scheurvorming vermeden of sterk beperkt.

Voor meer info neem contact met ons op.

OCTOPUS Bouw is gespecialiseerd in het vlechten van betonstaal. Het gebruik van beton is vrijwel onmisbaar in de bouw. Betonnen constructies worden gebruikt voor de fundering, vloeren, zuilen of muren van uw bouwproject. Voor het storten van beton is goed vlechtwerk essentieel voor het bewapenen van het beton. De betonbewapening zorgt voor stevigheid en duurzaamheid.

De betonbewapening wordt gemaakt van betonstaal. Het betonstaal wordt bewerkt door middel van buigen en knippen, waardoor de wapeningsconstructies worden gefabriceerd. Deze vlechtwerken worden op maat gemaakt in elk benodigde vorm en afmeting. Dit kan vooraf als prefab vlechtwerk of ter plekke op de bouwplaats. Naast de betonvlechtwerken verzorgen wij ook het storten van het beton voor u.

OCTOPUS Bouw verzorgt het volledige proces. Van de wapeningsconstructies, systeemvloeren, onderstempelen, plaatsen van breedplaatvloeren, timmerwerkzaamheden en leverancier van kunststof kozijnen en tot storten van beton. Wij produceren betonvlechtwerk voor zowel particulieren als bedrijven. Uiteraard produceren wij volgens de Europese normen. Neem contact met ons op om passende opties te bespreken.